diákönkormányzat

Az iskola Diákönkormányzata

Címkék: 

Diák mozgalmat segítő pedagógus:

Forgácsné Mihály Ágnes

Alsó tagozatos koordinátor:

Galambosi Tímea

Diákvezetők:

Elnök:

Fülöp Kristóf 8.a

Helyettesek:

Molnár Zalán 8.a

Varga Petra 6.a

Nagyok közt a Kismenő

Bubori Réka vagyok, 7. a osztályos tanuló, és egyben az Üzenet lánycsapat egyik tagja. A „Kismenők” című Tv2-s műsorban szerepeltünk a csapatommal. Rengeteg élményem van ezzel kapcsolatban.

Mi ebbe a tehetségkutató műsorba úgy kerültünk be, hogy nyáron készítettünk egy figyelemfelkeltő, autóbalesetekről szóló táncot. Ezt felvettük videóra, és feltöltöttük több közösségi oldalra is. A műsor készítői ezt látva behívtak minket egy válogatóra, ahol sikeresen továbbjutottunk a műsorba. A két műsorvezető közül mi Till Attila csapatába kerültünk.

A műsor napján már nagyon izgatottan vártuk az eseményeket. A tét a továbbjutás volt. Teljesen más volt egy ilyen világba belépni! Mindenhol kamerák, operatőrök és híres emberek vesznek körül. A stábos emberek, akik velünk foglalkoznak, mindent megtesznek azért, hogy mi jól érezzük magunkat. Nagyon óvnak és féltenek minket. Nem mehetünk egyedül szinte sehova, az ajtók és liftek is csak kártyákkal nyílnak és működnek. A műsorvezetők és zsűrik nem csak kamerák jelenlétében beszélgetnek velünk, hanem amikor van egy kis szabadidejük, akkor is odajönnek hozzánk, és beszélgetnek velünk.Sokszor kell interjút is adnunk. Néha még este 9-kor is egy-egy nyilatkozást vesznek fel tőlünk, ami egyébként nagyon fárasztó. Nehéz megfogalmazni dolgokat. Nekem is voltak olyan szavak, amelyeket nem bírtam kimondani, mert már olyan fáradt voltam és 600-szor újra kellett venni.

Legjobb dolog ebben az volt, hogy nem egyedül álltam ott, hanem a barátaimmal, csapattársaimmal: Borival, Angival, Dorinával, Mitivel és Annával. A színpadon, amikor elkezdtük bemutatni a táncot mindenkinek leesett az álla. Könnyes szemekkel pontozott minket a zsűri és a közönség. Összesen 193 pontot kaptunk, ami azt jelentette, hogy továbbjutottunk a következő adásba. Egyszerre volt csodálatos és hihetetlen érzés. Köszönjük a zsűrinek és a szavazó közönségnek is a bizalmat.

A tánc itt látható!

Fellépések itt láthatóak:

Drámai baleset

Gyerekek a háborúban

Kiközösítés

Személytelen világ

Pusztul a föld

Farsang – farsang

farsangIdén is jó hangulatban zajlott a felsősök farsangja.
A készülődés már jóval a fellépések előtt elkezdődött.
Ötletek röpködtek, viták zajlottak fanyalgók kételkedtek, osztályfőnökök győzködte. S eljött a nagy nap…
S láss csodát! Kreatívnál, kreatívabb jelmezekben, ötletes produkciókban mutatták meg magukat az osztályok. Nem volt két egyforma látvány.
Volt itt legizgalmasabb, leghollywoodibb, legcoolabb, legvarázslatosabb kategória.
De a két legjobb a 6. b és a 6. c osztály ötlete volt. A c-sek időutazást tettek, a b-sek pedig televíziózási szokásainkat figurázták ki.
Idén is megválasztották a bál királynőjét, aki Bubori Réka lett a 7. a-ból, és a bálkirályt, aki Burai Richárd lett a 8. b-ből.
Az est zenéjét is a 8. b osztály biztosította a bulizók nagy megelégedésére.
Köszönjük a szervetőknek, a megvalósítóknak és a résztvevőknek ezt a hangulatos estét.

Lestyán Lilla

Tumorrólend - a 8.c-sek SULIDISZKÓJA

Október 22-én került megrendezésre az év első sulidiszkója, amit mi 8.c-sek szerveztek. Már egy hónappal előtte összeültünk és "tárgyalást" tartottunk , hogy mi legyen a diszkó neve, milyen zenék és programok legyenek. Végül a tumorrólend mellett döntöttünk. Azt kell tudni a névről, hogy a mi diskónk egy fesztiválról kapta a nevét, a Tomorrowland-ről. 2 óriás plakátot festettünk , és több mint 200 plakát került a folyosókra.

A diszkó napján mindenki nagyon izgatott volt . Ez érthető, mivel ez volt az első diszkónk :-). Nagyon sokan eljöttek. Amint megérkeztek és megvették a belépőjüket , mindenki vagy az arcára vagy a kezére kapott neon festéket. Utána egy nagy kartonra fel kellet írniuk a nevüket. Nagyon jó volt a hangulat, jó zenék voltak és a dj-k is jól csinálták a feladatukat. Volt egy meglepetésvendégünk is, Shrek, aki persze mindenkit meglepett. A későbbiekben pedig sor került a Hashtag király- és királynőválasztásra.

Mindenkinek aki eljött köszönjük. :-)

Reméljük, jól éreztétek magatokat!

Borsi Rebeka

Vendégünk volt: Böszörményi Gyula, író

boszormenyiAz ötödik-hatodikosok olvasóversenyének egyik könyve a Lúzer-Rádió, Budapest. Ennek a humoros és izgalmas könyvnek az íróját meghívtuk író-olvasó találkozóra. A kis tornatermet félig megtöltötték a gyerekek. Izgatottan vártuk, hogy megérkezzenek az a vendégeink. Egyszer csak nyílik az ajtó. Én nem látok semmit az előttem ülők fejétől. Elcsendesedik a terem, és elkezd valaki beszélni. Kicsit fentebb tápászkodom, és megpillantom Böszörményi Gyulát. Nem hittem a szememnek! Egy férfit láttam tolószékben, mosolygós, vidám arccal. Így látni valakit megdöbbentő. Egész életét egy tolószékben élni.. és mégis itt van. Híres író, humoros, vicces és hihetetlenül erős lelkű, kitartó ember.

Tanár-Oscar 2015: Szabó Ferenc!

A mostani nyolcadikosok Szabó Ferenc tanár úrnak, „Feri bá”-nak szánták a legjobb tanár díját. Véleményük szerint ő az, aki: szabo

  • lehetőséget ad a javításra, 
  • megoldható dolgozatokat állít össze,
  • jó fej,
  • előkészíti a gyerekeket a középiskolára,
  • meghallgatja őket, és kérdéseikre válaszol,
  • törekszik arra, hogy óráin jó legyen a hangulat,
  • nem ad sok házit.

Feri bácsi örült a nyolcadikosok elismerésének, amire nem számított, hiszen még csak a második tanévét tölti a Fiumeiben. Akkor határozta el, hogy tanár lesz, amikor nyolcadikos korában saját iskolájának fordított napján történelemórát tartott, és ebben a szerepben nagyon jól érezte magát.
Immár nyolc éve végzett a főiskolán történelem-földrajz szakon. Több iskolában tanított, de most úgy érzi, ez a végleges munkahelye. Szereti a gyerekeket, és ahol tud, segít nekik. Osztályfőnökként igyekszik a gyerekek személyes problémáit megoldani – szinte „második apjukként”.
Szerencsésnek mondhatja magát, mert a munkája a hobbija is. Rengeteg történelmi témájú könyvet olvas. Nemcsak a szakirodalmat, hanem a történelmi regényeket is kedveli. A földrajz, más tájak megismerése is vonzza. Egész Magyarországot bejárta, és többször is volt a határainkon túli magyarlakta területeken.
Három kívánságát így foglalta össze:
- Boldogság, egészség, munka! Így kerek a világ!

Lestyán Lilla, Borsi Rebeka 7.c

Zene nélkül soha!

Bajnai Marci 8. a osztályos tanuló zenéje sokakat elbűvölt Rab Betti néni kiállításának megnyitóján, ezért meghívtuk az újságíró szakkörre, és interjút kértünk tőle. Marci szívesen mesélt nekünk zeneszeretetéről és zenei karrierjéről.

bajnai
Hangszeren már 2. osztályos kora óta játszik. Akkor zongorán tanult, mert a szülei ragaszkodtak ahhoz, hogy valamilyen hangszeren játsszon. Egyszer meghallott a rádióban egy zenét, amelyben felfigyelt a gitáros előadására. Ez ösztönözte arra, hogy elkezdjen gitározni. Négyedikes korában vette meg első, egyszerűbb gitárját.
Később csatlakozott Szmatana Alfréd – vagy ahogy mindenki ismeri: Fredó – bandájához. Marci azt mondta, hogy rengeteget tanult Fredótól. Ám 2014 tavaszán a banda egyre ritkábban tudott találkozni, mert elfoglaltak voltak. Utolsó komolyabb fellépésük után ő és Péter nevű barátja kiléptek a zenekarból.
Ők ketten elkezdtek Marci otthonában gyakorolni, és ketten zenélni. Így alakult meg a „Sitting ont he sidewalk” nevű zenekaruk, ahol Marci énekel és gitározik. Ám a zenekarnak nagy szüksége lenne egy billentyűsre és egy basszusgitárosra is.
Kettesben először a „Magyar dal napján” léptek föl. Úgy szervezték, hogy utcán fognak zenélni, de a rossz időjárás miatt ez nem volt lehetséges. Végül a Tisza moziban léptek föl, ahol igen jó volt a hangulat.
Következő komoly fellépésük a Szolnok város által a középiskolások számára szervezett 24 órás vetélkedő volt. A fiúknak komoly problémát jelentett az, hogy sokáig nem volt megfelelő helyük a gyakorláshoz. Éppen időben sikerült egy jó próbatermet találniuk.
Télen Marciék megírták új számukat, aminek címe: Kapcsolj ki! Ezt a számot felvették videóra, és felrakták a közösségi oldalakra is. Itt látta meg Betti néni, és így kérte fel Marcit, hogy lépjenek föl kiállításának megnyitóján. A kiállításon nagy sikerük volt. Marci erre azt mondta: „Nagyon jó érzés, hogy egy olyan dalt dicsérnek, amit mi írtunk, mi találtunk ki.”
Marci továbbtanulás előtt áll. Szeretne a Varga Katalin Gimnázium két tanítási nyelvű osztályába bekerülni. Fontolgatja azt a gondolatot, hogy megfelelő nyelvtudás és tapasztalat megszerzése után külföldön folytatja majd tanulmányait. Jövőjével kapcsolatban még elég határozatlan, de azt biztosan tudja, hogy a zenélést nem fogja abbahagyni.

Lestyán Lilla 7.c

Túl a felvételin…

Úgy gondolom, így a felvételi után kicsit mindenki megkönnyebbült a diákok közül, de még így is maradt nyomás rajtunk, hiszen még sokan nem vagyunk túl a szóbeli vizsgákon. A másik feszültség abból adódik, hogy szerintünk a 2015-ös felvételi feladatlap sokkal nehezebb volt, mint az eddigiek, és ezért a vártnál rosszabbak lettek az eredmények.
    Most, a felvételi utáni időszakban is ugyanolyan sokat kell tanulnunk, hiszen szinte minden napra jut egy dolgozat, sőt van, hogy több is. Néha úgy érezzük – főleg azok, akik sportolnak vagy különórákra járnak délután -, hogy egy- egy erősebb napra képtelenek vagyunk 100 % - osan felkészülni. Tanáraink és szüleink is elvárják, hogy jó jegyeket szerezzünk, ezért sokszor éjszaka is tanulnunk kell.
    Még több mint egy hónap van addig, amikor kiderül, elég volt-e az eddigi tanulmányi eredményünk és a felvételin elért pontszámok ahhoz, hogy felvegyenek az általunk megjelölt iskolába.
    Addig is izgatottan várakozunk.

lili


Hajdú-Ráfis Lili 8.a

Indul a felsős Nagy Könyv verseny!

A Fiumei Nagy Könyvön felnőtt ötödik b-sek javaslatára felső tagozatban is meghirdetjük az olvasóversenyt. A gyerekek szavazatai alapján a következő könyveket ajánljuk:

egy ropi        cseregyerek
   Jeff Kinney: Egy ropi naplója 1.                      Nöstlinger: A cseregyerek

    konzerv          luzer    

        Nöstlinger: Konzerv Konrád        Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, 

                                                              Budapest  1. – A Béla-irtó hadművelet

A versenyre 11 csapatban 46 tanuló nevezett be.
Minden regényhez készült egy feladatsor, amelyet a versenyzők a magyarórákon oldanak meg, miután elolvasták a könyvet. Pontszámuk a csapatukat gazdagítja.
Március végén megtartjuk a csapatok közötti szóbeli versenyt.

Jó szórakozást, sikeres versenyzést kívánnak a magyartanárok!

 

Kézmosás világnapja

A kézmosás világnapja alkalmából 2014. október 16-án rendezett verseny helyezettjei:
I.    helyezett: Kézmosás királyai (5.b)
II.    helyezett: Bacilusölők (5.a)
III.    helyezett: Vírusirtók (5.c)
Szervezők: Huszár Judit, Tóth Ivett

kezmosas

Fordított nap 2014! Tanár a tanárok helyett

Június 13-án csak egy óránk volt, az is csak húszperces. Ezzel indult a fordított nap!
Nagyon viccesek voltak a diákok, akik beöltöztek tanároknak.
Nagy Béla Nagy Gyula bácsi szerepét vette magára. Ez rögtön látszott rajta, mert öltönyben volt, és kis fekete bajuszt viselt. Megkérdeztük Bélától, hogy miért Gyula bácsit választotta. Azt mondta, azért, mert kedves, törődő, humoros. Osztályfőnökként és technikatanárként is szerette és tisztelte őt a 8.a.

Beci
(kép: fotó Nagy Béci)

Fülöp Péter Rusvainé Szalóki Éva néniként tartott fordított órát. Azért választotta, mert alsóban tanította őt, és akkor megszerette, mert kedves, aranyos volt.

elso

(kép: fordított óra elsős)

Ezen a képen Anita néni és István bácsi látható két változatban. Vajon melyik a valódi?

dupla

(kép: megduplázódva)

Rácz Ágnes – Reiner Lilla 6.b


Nyereménykirándulás az NHSZ-nél

nhsz

Még szeptemberben hirdette meg az akkori Remondis Rt. a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos rajzpályázatát, amelyre iskolánkból is sok pályamunkát küldtünk be. A pályázat fődíja az volt, hogy az 1. helyezett diák részt vehet osztályával együtt egy látogatáson, ahol megtekinthetik, hogyan történik a hulladék és szemét szelektálása és hasznosításra való előkészítése.
Iskolánkból, a 4.c osztályból olyan sok értékes és kreatív alkotás érkezett a pályázatra, hogy a kirándulás lehetőségét ők nyerték meg.
Erre a kirándulásra 2014. június 3-án került sor, amelynek során először megismerhettük a szolnoki NHSZ-nél folyó munkát, megfigyelhettük, mi történik a mindenféle hulladékkal, láthattuk azt is, hogy miért lenne fontos, hogy szelektíven gyűjtsünk. Ezután különbuszunk a kétpói telepre vitt bennünket, ahol a tanösvényen végigsétálva ismerkedhettünk meg az újrahasznosítás lehetőségeivel.
Nagyon sok új és érdekes információval gazdagodhattunk ezen a különleges kiránduláson, amelyre a két tanító, Kocsis Andorné és Trébics Sándor, illetve több szülő is elkísért bennünket. Szép nap volt!
Gratulálunk a 4.c osztálynak a sikeréhez és a megérdemelt élményhez!

Rab Beatrix rajztanár

 

Kikre szavazhattok a diákigazgató-választáson?

Kikre szavazhattok a diákigazgató-választáson?
Az újságíró szakkör tagjai rövid interjúkkal szeretnék megismertetni veletek a három nyolcadik osztály jelöltjeit.
diakigazgatok

Tovább gombra kattintva olvashatod az interjúkat.

 

Népszerű sport, labdával játsszák…mi az? - Interjú Ágoston Kristóffal –

agoston kristofSzeretem a kihívásokat, a foci emiatt remek sport számomra. Szeretnék minél jobb lenni benne” – nyilatkozta Kristóf, aki hároméves korában kezdett el focizni -, talán a sport népszerűsége miatt, de lehet, hogy csak szimplán a barátszerzés lehetősége motiválta -, a lényeg az, hogy immár 11 éve kergeti a labdát. 

 

Kristóf a Szolnoki MÁV FC. U.15-ös csapatában játszik. Nagyon jó viszonyban van mindenkivel a csapatban, olyan, mintha testvérek lennének. 

Véleménye szerint az élvonalbeli magyar focisták kicsit többet is tehetnének azért, hogy az utolsónál valamivel előkelőbb helyet foglaljanak el a ranglistán. Véleménye szerint: „A magyar focistának, ha mondják, hogy fusson 1000 métert, lefut 800-at. Holott ennek nem így kellene lennie: inkább 1100 métert kéne futnia.” Szerintem Kristófnak sikerült megfognia a lényeget: kicsit jobban kéne lelkesedniük a versenyzőknek a sport iránt. 

Kristóf a focinak köszönheti az egyik tavalyi élményét: részt vehetett egy labdarúgó-tornán Spanyolországban. Legjobb eredményük az NB 2-n szerzett ezüstérem, és gyermekként az országos labdarúgó tornán aratott győzelem. Csapatával hetente négyszer-ötször edz a Tiszaligetben, és meccsük is hetente van. 

„Favorit” focicsapata nincsen, de ha választania kell, akkor az FC Bayern Münchennek szurkol. 

Mivel Kristóf eléggé szeret sportolni, természetes hát, hogy nem csak a focipályán arat győzelmet. A legutóbbi atlétikaversenyekről jó pár éremmel tért haza. Eredményei közül a legjobb a megyei első és második hely, továbbá a városi első helyezés.

Tószegi Fanni 8.b

Tarolt a Fiumei röplabdában!

Május16-17-18-án került megrendezésre az Országos Gyermek Bajnokság Kecskeméten. Iskolánk csapata, először a történelemben, megnyerte a rangos megmérettetést. Erről az eseményről beszélgettem Ákos bácsival, aki már évek óta edzi a csapatot, mint látható, igen eredményesen.

ropicsapat2

A tovább gombra kattintva olvasható a teljes cikk.