Könyvajánló 1.

  • Fehér Klára: Lesz nekem egy szigetem
  • Hegedűs Géza: Erdőntúli veszedelem
  • Fehér Klára: Bezzeg az én időmben
  • Gwyneth Rees: Tündérkincs

Határidő: november 6-10.

Fehér Klára : Lesz nekem egy szigetem
Zsoli egy iskolás fiú, akár a Fiumeibe is járhatna. Van egy nagy vágya, de ahhoz, hogy édesapja teljesítse kívánságát, nehéz próbákat kell kiállnia.
Jónak kell lennie.
Zsoli nagyon igyekszik, de hát mindig közbejön valami…
Mit gondoltok? Beteljesül végül a kisfiú nagy álma? És ti? Vajon kiállnátok-e ezt a nehéz próbát?
Biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog nektek ez a történet, hiszen rólatok szól.
Rövid terjedelme, izgalmas, fordulatos cselekménye miatt bemelegítésként ajánlom, főleg alsós diákjainknak.

Anikó néni

Hegedűs Géza : Erdőntúli veszedelem
Ez a regény az erdőntúli jobbágyok elnyomottságáról és a nemesek nagyravágyóságáról szól. Sok ember megfordul a műben: Tamás diák, aki a Bibliát magyarra fordítja, Bálint, egy becsületes céhlegény, Ostoros Eszter, aki Bálint felesége, Csáki László vajda, Lépes György püspök, Zsigmond király és egy híres személyiség, akit mindenki ismer az 1400-as évekből…
Mindenkinek ajánlom!

Lengyel Kincső 6.b

Fehér Klára : Bezzeg az én időmben

A regényt felsős gyerekeknek, elsősorban lányoknak ajánlom. A történet 1940-41-ben játszódik. A kamaszlány főhős világa bizonyos szempontból a mai gyerekektől távoli, hiszen nincsenek saját könyvei, mindenen osztozkodni kell testvéreivel stb. Másrészt sok kamaszlány magára ismerhet Kati történetében. Az iskolában eminens Kati otthon kilóg a sorból, nem tartja megfelelően rendben ruháit, nem szeret a házimunkában segíteni, titkai vannak.
A saját külsejével is elégedetlen, nincs még tisztában az értékeivel. Ugyanakkor szeretné, ha neki is lenne udvarlója, ezért kitalál egyet. Végül éppen akkor, amikor nagyon megalázzák a filmgyárban a külseje miatt, megismerkedik egy fiúval, akit éppúgy Lacinak hívnak…
Édesanyja sokszor mesél arról az időről, amikor ő volt annyi idős, mint Kati. „Bezzeg az én időmben” - kezdi az elbeszélést, s a történetek valóban nem könnyű gyerekkorról szólnak. A megpróbáltatásokból azonban Katinak is éppen elég jut.
Kati mindig kilóg a sorból. Konfliktusai abból adódnak, hogy mást tart fontosnak, mint környezete.
Remélem, hogy sok örömet találtok ebben a történetben.

Emma néni

Gwyneth Rees: Tündérkincs
Ha hiszel a tündérekben, képes is leszel látni őket. Ha találkozol velük, kínáld őket csokival!
A történet főszereplője, Connie nagynénjénél nyaral, mikor egy régi ház könyvtárában tündérekbe botlik. Összebarátkozik Rubinnal a könyvtündérrel, aki egy csintalanság miatt büntetését tölti. Connie segít neki, de közben veszélybe kerül a könyvtár.
Olvasd sok-sok figyelemmel!

Szalai Virág 4.a