Könyvajánló 4

  • Thomas Brezina: Hogyan változtassuk békává a tesónkat?
  • Dr. Vásárhelyi Tamás: Folyók, tavak élővilága
  • Emilijan Sztanev: Kormoska
Határidő: november 27-december 1.

Thomas Brezina: Hogyan változtassuk békává a tesónkat?
Frank és Isti, Lizi és Tinka testvérei, halálra idegesítik húgaikat. Nap nem múlhat el veszekedés nélkül: békát tesznek a szőnyeg alá, testápolót Tinka samponjába — semmi és senki nincs tőlük biztonságban. Lizi és Tinka bosszút esküsznek. Végül is boszorkányok, nem igaz? Ideje, hogy kipróbálják varázserejüket!
Olvasd el ezt a könyvet, jókat fogsz nevetni!

Szecsei Blanka , Nyeső Barbara, 4.a

Dr. Vásárhelyi Tamás: Folyók, tavak élővilága
Ebben a könyvben olvashatsz patakról, folyóról, tóról, mocsárról és az akváriumról. Állatok és moszatok is szerepelnek a könyvben. Szeretnéd megtudni, mi az a szivárványos guppi vagy a valiznéria? Könnyen megtudhatod, ha nálad van a könyv.
Tudtad, hogy elnyerte Az év gyermekkönyve kitüntetést? Hát nem véletlen, bizonyosodj meg róla!

Orosz Barbara 4.a

Emilijan Sztanev: Kormoska
Kormoska egy kisróka. Két szeme sárga, akár a borostyán. Bundája színe szürkésfekete, nyakán és hasán a fehér és ólomsötét csík.
Anyja már igen korán elmarta magától, hogy minél hamarabb egyedül boldoguljon az életben. Végigkísérhetjük kalandos és veszélyes hétköznapjait, miközben megismeri az erdő és mező lakóit. Átélhetjük élete nagy fordulatát, mikor csapdába esik, és emiatt kapcsolatba kerül az emberrel, aki megfosztja a szabadságától. De szerencsére kiszabadul, és a szemünk előtt nő fel, és válik felnőtt rókává.

Tellér Tímea 3.a