Eric Kastner: A két Lotti

Erich Kästner így ajánlja a regényt kis olvasóinak:

“Kissé bonyodalmas történet ez. Időnként pokolian kell is majd figyelnetek, hogy mindent hajszálpontosan és alaposan megértsetek. Eleinte egészen kedélyes a dolog, bonyolulttá csak a későbbi fejezetekben válik. Bonyolulttá, és meglehetősen izgalmassá. Izgalom és bonyodalom, kacagás és könny, kaland és furfang bőven akad ebben a bájos gyermekregényben, amely két egymástól elválasztott 9 éves ikerlány véletlen találkozásának felnőttek számára is tanulságos történetét meséli el.”

Te mit tennél, ha egy gyermeknyaralóban találkoznál egy számodra addig ismeretlen kislánnyal, aki úgy néz ki, mint te? Mit éreznél, ha kiderülne, hogy ő a testvéred? Lenne bátorságod helyet cserélni vele, hogy megismerd végre a másik szülődet is? Ők megtették!

Ha szeretnéd megismerni a két kislány életét, szeretnél részesévé válni a zseniális tervnek, hogy a szüleiket kibékítsék, a sok-sok kalandnak és bonyodalomnak, ami körülöttük és velük történik, olvasd el a regényt!

Kerekesné Gulyás Mária

 


Én azért ajánlom ezt a könyvet, mert mulatságos, illetve tanulságos is, mert a történet egy ikerpárról szól, akik nem is sejtik még, hogy közük lesz egymáshoz.

Amikor megtudják, jókat csintalankodnak együtt. A tábor után kieszelik, hogy helyet cserélnek. Megtanítják egymásnak, hogyan kell a másik szülőnél viselkedni, milyen szokásaik vannak, hogy ne legyen feltűnő a változás. A szülők észreveszik ezt, és azt is, hogy ezzel csak egyesíteni szerették volna a családot újra.

Szerinted sikerült neki?

Tóth Viktória 4.b

 


Ez a történet a falusi nyári táborban kezdődik, ahol két teljesen idegen, de a megszólalásig hasonlító kislány találkozik. Kiderül róluk, hogy testvérek, sőt ikertestvérek.

Szüleik elválva éltek, és az egyikük az apjánál, a másikuk pedig az anyjánál nevelkedett. A lányok a táborban komoly cselszövést fontolgatnak. Helyet cserélnek, hogy a szülőket újra kibékítsék, és ők újra egy család legyenek. Ezt a történet olvashatod ebben az izgalmas, szívhez szóló történetben. Én mindenkinek ajánlom.

 Erka Georgina 4.b

 


Kastner könyvében két ikerkislányról van szó. Ráadásul még nem is ismerik egymást, szüleik régóta elváltan élnek, s egyik az apjánál, a másik pedig az anyjánál nevelkedik. A két testvér egy gyereknyaralóban találkozik, ahhol rájönnek, hogy testvérek. Hasonlóságuk sok mulatságot és bonyodalmat okoz, de a két kislány komolyabb dolgot tervez, ki akarják békíteni az elvált szülőket, s ezért szerepet cserélnek. Vajon sikerül-e, hogy együtt maradjon a két szülő? Ha elolvassátok, megtudjátok!

Nagyon sok szeretettel ajánlom A két Lotti című könyvet, amiben sok izgalmas, szomorú és vidám rész van. Remélem, hogy nektek is tetszeni fog!

Kovács Krisztina 4.b

 


Én azért ajánlom A két Lotti című könyvet, mert egy bájos ikerpárról szól, akiknek a szüleik külön élnek, ezért ők nem találkoztak. A nyár azonban mindent megváltoztat, a lányok találkoznak. Kitalálják, hogy szerepet cserélnek, Luise lesz Lotte, Lotte pedig Luise. Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, mert nagyon izgalmas!

Krizsa Alexandra 3. b

 


Kedves Olvasók!

Nagy szeretettel ajánlom ezt a családregényt minden korosztály részére. Egy bájos ikerpárról szól, akiket kiskorukban elválasztottak egymástól majd később a sors összehozta őket. Találékonyságuk, egymáshoz, illetve szüleik iránt érzett  szeretetük minden akadályt legyőzött. Szerintetek, hogy alakították életüket melyben újra egy család lettek? Megtuthatjátok, ha elolvassátok A két Lottit.

Talpas Luca 3. b

 


A történet a Bülh-tavi Tó-Bülh gyermeküdülőjében kezdődik. Ideérkezik két kislány nyaralni: Luise Palffy Bécsből, és Lotte Körner Münchenből. A lányok csak annyiban különböznek egymástól, hogy Luise fürtöket, Lotte pedig copfokat visel. Luise-nek nem tetszett, hogy Lotte megszólalásig hasonlít rá. Az éjszaka csodát hozott, mert mikor Lotte sírdogálni kezdett az ágyában, akkor Luise megsajnálta és vigasztalni kezdte.

Ahogy telt-múlt az idő a két kislány összebarátkozott. Rájöttek, hogy ők ikertestvérek, akiket a szüleik kiskorukban elválasztottak. Jegyzetet készítettek egymás szokásairól, mert a tábor végén Luise Münchenbe készült az anyukájához, Lotte pedig Bécsbe az apukájához. Elcserélték egymást.

A szülők nem vesznek észre semmit. A turpisság csak akkor derül ki, amikor az édesanya a munkahelyén kap egy fényképet a táborból, amihez neki kellene cikket írni, csakhogy a képen az ő két lánya van.

Eközben Lotte az apukájánál betegséget szimulál, mert korábban kiderült, hogy az apukája el akarja venni feleségül Gerlac kisasszonyt.

Hogy mi lesz a történet vége? Kibékülnek-e a szülők, vagy visszamegy mindenki oda, ahonnan érkezett?

Ha meg szeretnéd tudni, olvasd el ezt a kalandos kis könyvet!

Nagy Bernadett 4.a