Fiumei Nagy Könyv 9 (2013-2014)

 

Kedves Gyerekek!

Szeretettel üdvözlöm régi olvasóinkat és a most bekapcsolódókat is Fiumei Nagy Könyv játékunkban. Mint minden tanév elején, most is nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mit olvastatok a nyáron. Induljon hát ezzel a pontverseny: írjatok rövid könyvajánlót és rajzoljatok legkedvesebb nyári olvasmányotokról! A határidő október 4. (péntek). István bácsi a könyvtárban gyűjti munkáitokat.

 

Az idei tanév ajánlott könyvei:

 

  Janikovszky Éva: Már iskolás vagyok Fehér Klára : Én sose kapok levelet Bálint Ágnes: Mazsola Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő Erik Kastner: A két Lotti Kipling: Riki-Tiki 

Néhány példányt az iskolai könyvtárban is találtok, de időben menjetek el a városi könyvtárakba is! Szervezzetek osztálykönyvtárt, saját könyveiteket adjátok kölcsön társaitoknak! Minden kölcsönkapott könyvre nagyon vigyázzatok!

A játék menete az eddigi évekhez hasonló. Olvassátok el valamelyik könyvet, írjatok néhány soros könyvajánlót, készítsetek róla rajzot, fejtsétek meg a rejtvényt! Ezekért pontokat kaptok, mellyel az osztály „vagyonát” gyarapítjátok.

 

  • A rajzokért maximum 5, a könyvajánlókért és rejtvényekért maximum 10 pontot lehet kapni.
  • A tömör, lényegre törő, egyéni gondolatokat magasabb pontszámmal díjazzuk, mint a hosszú tartalomleírásokat.
  • A faliújságra csak olyan munkákat teszünk ki, amely külalak és helyesírás szempontjából is elfogadható.
  • A rajzok elejére ne felejtsétek el ráírni a neveteket és osztályotokat!
  • A rejtvényfejtés októberben kezdődik.
  • A 6 pont alatti rejtvények automatikusan 0 pontot érnek.

 

Év végén a legtöbb pontot gyűjtő osztályok indíthatnak csapatot a vetélkedőn, ami a legizgalmasabb eseménye a játéknak. Igyekezz, hogy Te is ott lehess! A legaktívabb tanulókat külön is díjazzuk, de a pontverseny osztályok között folyik! Érdemes biztatni egymást, mert egyetlen rajz, vagy könyvajánló is segítséget jelent.

Kedves Másodikosok!

Szeretnénk, ha Ti is bekapcsolódnátok játékunkba. Az olvasmányok között több olyat találhattok, melyek olvasása már nektek is élvezetes lehet. Számotokra külön kategóriát indítunk az egyéni pontversenyben, de a legnagyobb öröm és eredmény az lesz, ha megtapasztaljátok, hogy olvasni milyen nagyszerű dolog. Minden fiumeis diákunknak sikeres tanévet és izgalmas olvasmányokat kívánok!

Anikó néni